Renée van Wegberg speelt Suzan in Tick, Tick, Boom! – bijna 30 en nog niks bereikt
21 december 2012

[one_half_last]
Renée van Wegberg vertolkt de rol van Suzan in Tick, Tick, Boom! – Bijna 30 en nog niks bereikt, de eerste musical van producent Tresore Producties. Tick, Tick, Boom! is een off-broadway productie van Jonathan Larson, de maker van Rent. De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk. De Nederlandse première is in het voorjaar van 2014 in de Leidse Schouwburg.

Tick, Tick, Boom! is een autobiografisch stuk met als thema het volgen van dromen en vechten voor originele ideeën. Het gaat over liefde, ambitie, vallen en weer opstaan. Jonathan komt terecht in een dertigersdilemma: Waar sta ik nu? Wat heb ik bereikt? Is dit nu alles? Het persoonlijke verhaal wordt verteld in een combinatie van pop, rock én musical. Een stijl waarin de maker van Rent duidelijk herkenbaar is. Suzan is de vriendin van Jonathan. Zij was veelbelovend danseres maar wil kiezen voor een onderwijsbaan buiten de culturele hoofdstad. Zij wil een gezin met Jonathan stichten en vraagt hem zijn kunstenaarsleven vaarwel te zeggen.

[/one_half_last]

[one_half]
John Vooijs speelt Jonathan, een veelbelovende componist; een rol die gebaseerd is op Jonathan Larson zelf. Jonathan is bijna dertig, werkt in een eetcafé, wachtend op zijn grote doorbraak als schrijver van belangwekkend muziektheater. Hij moet kiezen tussen zijn passie (als componist) en zijn redelijkheid (vriendin Suzan en vriend Michael). Jonathan vraagt zich af of de offers die hij moet brengen om zijn dromen te realiseren het uiteindelijk waard zullen zijn. Michael is zijn beste vriend. Een acteur die de switch heeft gemaakt naar het bedrijfsleven en nu het grote geld verdient. Hij probeert Jonathan aan een vaste baan te helpen, zodat een eind komt aan zijn onzeker artiestenbestaan. Deze rol wordt gespeeld door Sander van Voorst tot Voorst.
[/one_half]

[one_half_last]

RENEE VAN WEGBERG

Studeerde in 2007 af aan Muziektheateracademie aan het Rotterdams Conservatorium. Renée speelde Grace Farell in de musical Annie in het Efteling Theater, seizoen 2006 – 2007. In 2008 vertrok ze naar We Will Rock You in Köln en speelde regelmatig de rol van Ozzy. In de productie Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat vertolkte ze de rol van Vertelster, waarvoor ze genomineerd werd voor een John Kraaijkamp Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. In seizoen 2010-2011 toerde ze met Urinetown door het land als Lot
Kleinhart. Op dit moment is Renée de alternate voor de rol van Elphaba in de musical Wicked in Scheveningen.
[/one_half_last]Renée van Wegberg speelt Suzan in Tick, Tick, Boom! – bijna 30 en nog niks bereikt was last modified: juni 20th, 2014 by Bastiaan