De bom die bijna barst!
21 november 2013

Elke maand schrijft een medewerker aan Tick, Tick, Boom! een column over de musical. Dit keer is castlid Renée van Wegberg aan het woord. Zij speelt Suzan in Tick, Tick, Boom!

Anderhalf jaar geleden werd ik uitgenodigd door Tresore Productions om auditie te komen doen voor Tick Tick Boom!. Ik kende de musical nog niet, maar wel de schrijver Jonathan Larson die ook de rockmusical Rent schreef. Ik was meteen nieuwsgierig en ben de muziek van deze Off-broadway productie gaan luisteren. Toen was er geen twijfel meer, dit wilde ik doen! De geweldige muziek, de mooie en grappige teksten en het thema van de musical: bijna dertig en nog niks bereikt. Dit thema geeft in één zin de problematiek weer van de hoofdpersoon, die samen met zijn naasten worstelt met de dilemma’s die door zijn situatie ontstaan. Het eerste is zeer op mij van toepassing, daar ik volgend jaar zelf ook dertig word. Het tweede gelukkig niet.

ReneeVanWegberg-Fotografgie Janey van Ierland

Foto: Janey van Ierland

‘Grotere’ vragen

Ik ben erg dankbaar en trots op de mooie rollen die ik al heb mogen spelen en waarvan ik weet dat ik ze het komende jaar mag gaan spelen. Dat neemt niet weg dat ook ik op een punt in mijn leven ben dat ik mezelf de ‘grotere’ vragen stel en soms een moment neem om eens te beschouwen waar ik sta en waar ik heen wil. Dat is een van de redenen waarom ik uitkijk naar het spelen van deze voorstelling. Het heeft veel raakvlakken met mijn eigen leven, en dus lijkt het me een interessant project om in te duiken. Hopelijk zal het me inspireren en me een eindje op weg helpen met een aantal antwoorden op die ‘grotere’ vragen.

Enige vrouw

Daarnaast is het ook een leuke uitdaging om als enige vrouw in de voorstelling me te mogen storten op de verschillende vrouwenrollen in het stuk. Van vriendin tot manager, van muze tot kantoormiep. Alles komt voorbij. Op dit moment speel ik in het toneelstuk ‘De Man Die Het Wist’ ook meerdere rollen, dus dat is alvast een goede voorbereiding!

Aftellen

Tick, tick… boom! Het aftellen naar de eerste repetitiedag kan beginnen. Nog maar twee en een halve maand en dan gaan we van start. Afgelopen zomer toen we bijeen kwamen voor een korte preview voor de pers leek het nog een eeuwigheid weg, en nu staat de bom die zal barsten alweer bijna voor de deur. Omdat we met de cast ook plaats zullen nemen in het orkest zijn de voorbereidingen al in gang gezet. Het wordt een kluif, maar ik kan niet wachten om vanaf 3 maart 2014 deze eerste Nederlandse versie van deze musical op de planken te brengen. Ik hoop u in het theater te mogen begroeten!

De bom die bijna barst! was last modified: november 3rd, 2014 by