Alle tijd
22 januari 2014Elke maand schrijft een medewerker aan Tick, Tick, Boom! een column over de musical. Cast-lid Sander van Voorst tot Voorst is alvast begonnen met aftellen en kan haast niet wachten tot de musical in première gaat!


Foto: Rudy Hellewegen
sander_van_voorst_tot_voorst

6 klokken in mijn huis geven aan dat ik alle tijd heb.
Alle tijd om rustig de was te doen.
Alle tijd om boodschappen te halen.
Alle tijd om te koken.
Alle tijd om vrienden uit te nodigen voor een etentje of een goed glas wijn.

Ik heb alle tijd om mijn huis op te ruimen na de chaos van de afgelopen periode. Verjaardagen, kerst, oud en nieuw en niet op de laatste plaats: mijn vertrek bij de vorige productie waar ik in speelde. Na 780 gespeelde voorstellingen ging ik weg bij Soldaat van Oranje. Mijn eerste productie na mijn afstuderen aan het conservatorium in Tilburg.[one_half]

Aftellen

Ontworteld zat ik op de bank en hoorde het tikken van de enige analoge klok in mijn huis. En toen gebeurde het… Ineens bekroop mij het gevoel van aftellen. Want het aftellen is nu echt begonnen! Over slechts een paar weken beginnen we eindelijk met Tick, Tick, Boom!. Anderhalf jaar geleden hoorde ik dat ik was aangenomen voor deze voorstelling en hoewel het sluimerend op de achtergrond aanwezig was, kwam het veel te langzaam dichterbij… Nu is het aftellen echt begonnen en de eerste puzzelstukjes beginnen op zijn plek te vallen. In tegenstelling tot Jonathan, de hoofdpersoon in Tick, Tick, Boom!, kan ik niet wachten tot het zover is. De muziek wordt alvast bestudeerd en de eerste flarden van scènes worden geleerd. En het fijne is dat ik nu nog alle tijd heb! Alle tijd om rustig 3 keer per dag de muziek te horen en daarbij de boodschappen te doen. Alle tijd om de scènes te lezen en ondertussen te koken.
[/one_half]
[one_half_last]

Rustig tikkende klok

Langzaam maar zeker krijgt Tick, Tick, Boom! een prominentere plaats in mijn dagelijkse routine. Waar Jonathan onzeker wordt van het onbekende dat hem te wachten staat, sta ik juist te trappelen om in het diepe te springen. Waarschijnlijk zal ik in eerste instantie haast verzuipen, maar uiteindelijk slagen we er vast in een mooie voorstelling neer te zetten. Met het prachtige materiaal dat Jonathan Larson voor ons nagelaten heeft, kan dat haast niet anders. Maar tot die tijd geniet ik op de bank van de rustig tikkende klok. En bij elke tik komt het avontuur dichterbij. Ik heb er zin in!

Hopelijk u ook!

Sander van Voorst tot Voorst
[/one_half_last]

Alle tijd was last modified: juni 26th, 2014 by