Sander van Voorst tot Voorst in Tick, Tick, Boom!
20 september 2012

Sander van Voorst tot Voorst is vanaf het voorjaar van 2014 te zien als Michael in de pop-rock musical Tick, Tick,Boom! – Bijna 30 en nog niks bereikt. Het is de allereerste musical van producent Tresore Producties van Bastiaan Roeters. Tick, Tick, Boom! is een off-broadway musical van Jonathan Larson, die ook Rent afleverde. Eerder werd bekend dat John Vooijs gestalte gaat geven aan Jonathan. De audities voor de rol van Suzan, de vriendin van Jonathan in de voorstelling, bevinden zich in de finale fase. De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk.

HET VERHAAL

Tick Tick Boom! is een pop-rock-musical over de wezenlijke dilemma’s in een mensenleven,
over de keuzes die je maakt… Of niet. Over het al of niet volgen van je dromen. Het gaat over liefde, ambitie, vallen en opstaan. Waar sta ik nu? Wat heb ik bereikt? Is dit nu alles? Een theatervertelling voor drie personen in een combinatie van pop, rock én musical. In een stijl waarin de schepper van RENT duidelijk herkenbaar is.
Jonathan is een veelbelovende componist; een rol die gebaseerd is op Jonathan Larson zelf. Hij is bijna dertig, werkt in een eetcafé, maar wacht nog steeds op zijn grote doorbraak als schrijver van belangwekkend muziektheater. Hij moet kiezen tussen zijn passie (als componist) en zijn redelijkheid (vriendin Suzan en vriend Michael). Jonathan vraagt zich af of de offers die hij moet brengen om zijn dromen te realiseren het uiteindelijk waard zullen zijn.

Suzan is de vriendin van Jonathan. Zij was veelbelovend danseres maar wil kiezen voor een onderwijsbaan buiten de culturele hoofdstad. Zij wil een gezin met Jonathan stichten en vraagt hem zijn kunstenaarsleven vaarwel te zeggen. Michael is zijn beste vriend. Een acteur die de switch heeft gemaakt naar het bedrijfsleven en nu het grote geld verdient. Hij probeert Jonathan
aan een vaste baan te helpen, zodat een eind komt aan zijn onzeker artiestenbestaan.

SANDER VAN VOORST TOT VOORST

Sander van Voorst tot Voorst is sinds augustus 2011 te zien in de musical Soldaat van Oranje, in de regie van Theu Boermans. Daarvoor maakte hij zijn opwachting in ondermeer de M-Labversie van Cyrano. Hij studeerde aan de Frank Sanders’s Akademie en werkte daarna in Disneyland Parijs waar hij zijn medewerking verleende aan verschillende parades en shows. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in voorstellingen als Equus, A Little Night Music, Dracula das Musical en Nine. Hij voltooide de vooropleiding Toneelschool in Utrecht, de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam en de opleiding muziektheater aan het Fontys Conservatorium. Daarnaast kreeg hij zanglessen van ondermeer Edward Hoepelman en volgde hij workshops bij onder anderen Simone Kleinsma en Jon van Eerd.

Sander van Voorst tot Voorst in Tick, Tick, Boom! was last modified: juni 20th, 2014 by Bastiaan