Addergebroed in Concert
28 november 2016

logo

Addergebroed in Concert: muzikale voorstelling over giftige ambities, mooi Drenthe en blinde liefde

Drenthe biedt een schat aan verhalen. De verhalen over armoede kennen we, die over het rijke Drenthe liggen nog verborgen in de Drentse archieven. Addergebroed in Concert brengt daar verandering in, door het verhaal van Johannes van Lier te vertellen. Deze ambitieuze jongeman kwam als buitenstaander naar Drenthe en wist door zijn werk voor De Drost en Willem V in korte tijd vriend en vijand voor zich te winnen. Tenminste, daar leek het op. Johannes liet huize Overcingel bouwen, genoot van Drenthe en stortte zich op zijn passie – adders. Zich niet bewust van de nadere politieke slangen…

Een gloednieuw verhaal dus, rijk aan ambitie en gekonkel, geworteld in het Drenthe van de 18e eeuw. Verteld en gespeeld door een verrassend team van bekend en onbekend talent. Tony Neef speelt Johannes van Lier, Wieneke Remmers zijn vrouw. Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) speelt de vers geschreven muziek van het folkduo Tangarine. Koen van Dijk, bekend van de musicals Amandla! Mandela en Cyrano, schrijft het script en neemt de regie voor zijn rekening.

Bekijk snel de eerste repetities en interviews met de cast

Speellijst*

Op 14 september 2018 is Addergebroed in Concert in première gaan in DNK Assen, voorafgegaan door een try-out op 13 september.

Addergebroed in Concert speelt nog op:

8 januari 2019  15.00 uur – Theater De Tamboer, Hoogeveen
8 januari 2019 20.15 uur – Theater De Tamboer, Hoogeveen (Uitverkocht)
14 januari 2019 15.30 uur – Atlastheater, Emmen
14 januari 2019 20.00 – Atlastheater, Emmen
28 januari 2019 15.00 uur – Theater Young Ones, Zwolle
28 januari 2019 20.15 uur – Theater Young Ones, Zwolle

Kaarten kunnen gereserveerd worden via bovenstaande links.

Tony Neef speelt Johannes van Lier

Tony Neef is (musical)acteur, zanger, tekstdichter en stemacteur.

Op dit moment speelt Tony de rol van Lumière in de voorstelling ‘Beauty and the Beast’. Eerder was hij te zien als Max Dettweiler in de musical ‘The Sound of Music’ en als Wim Sonneveld in een vernieuwde editie van ‘Sonneveld de musical’. Die laatste rol leverde hem een nominatie op voor een Musical Award (Beste Mannelijke Hoofdrol).

Tony Neef werd bekend in 1996 door zijn vertolking van de rol van Chris in de musical ‘Miss Saigon’. Ook speelde hij dragende rollen in onder andere ‘Jeans’, ‘Evita’, ‘Chicago’, ‘Titanic’, ‘Saturday Night Fever’, ‘Sweet Charity’, ‘Les Miserables’, ‘Oliver’ en ‘Annie’.

Tony Neef - Fotograaf Roy Beusker
Fotograaf Roy Beusker

Wieneke Remmers speelt de rol van Rolina

Wieneke Remmers speelt de rol van Rolina, de vrouw van Johannes van Lier. Wieneke is musicalactrice. Ze speelde Rachel Hazes in ‘Hij gelooft in mij’ en Conny Stuart in de ‘Sonneveld-musical’ naast Tony Neef. Voor onder andere haar rollen in ‘The Sound of Music’ en ‘Rembrandt’ werd ze genomineerd voor een Musical Award. Wieneke verwierf bekendheid in 2005 met haar rol van Blonde Greet in De Jantjes. Eerder was ze één van de potentiële Evita’s in het televisieprogramma Op zoek naar Evita.

Koen van Dijk script het script en regisseert

Koen van Dijk is schrijver en regisseur van muziektheater. Koen schreef en regisseerde de voorstelling over Nelson Mandela ‘Amandla! Mandela’, dat eerder dit jaar te zien was in het DeLaMar Theater. Hij vertaalde en regisseerde ‘Sunday in the Park with George’, waarvoor M-Lab de Prijs van de Nederlandse Theaterkritiek kreeg.

Eerder schreef Koen het script en de originele Nederlandse teksten van ‘Cyrano de musical’. Deze productie was te zien in Nederland, België, Duitsland, de VS en Japan. Voor de Broadway-productie (1993) van Cyrano ontving hij twee Tony nominaties; in de categorieën Best Book en Best Original Score.

Koen regisseerde o.a. ‘Fame (1999), ‘Cyrano’ (Tokio, 2000), ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer’ (2003), ‘Into the Woods’ (2007). Hij was mede-oprichter en artistiek directeur van theater M-Lab, laboratorium voor muziektheater, Amsterdam.

Foto: Piet van der Veen
Foto: Piet van der Veen

Tangarine schrijft de muziek

Het folk duo Tangarine bestaat uit tweelingbroers Sander en Arnout Brinks. Ze touren door Nederland met het zojuist uitgebracht album ‘There and Back’, dat ze eerder dit jaar in Arizona opnamen.

In 2013 verwierven de broers landelijke bekendheid met het vorige album ‘Seek and Sigh’, uitgebracht door Excelsior. In datzelfde jaar waren ze de huisband van het programma ‘De Wereld Draait Door’. Een lange tour langs clubs en theaters volgde, met als een van de hoogtepunten Lowlands 2014.

Al vanaf hun twaalfde jaar maken de broers Sander en Arnout Brinks samen muziek.

Fotograaf: Sander Drooglever
Fotograaf: Sander Drooglever

Marco Braam en Ad van Dijk schrijven de arrangementen

Marco Braam werkt als pianist, muzikaal leider, arrangeur, producer en componist mee aan producties in Nederland, België en Singapore. Op dit moment is Marco te horen bij Robert Long en ‘Sweeney Todd’. Hij was eerder betrokken bij meer dan 50 musicals waaronder ‘The Bodyguard’, ‘The Sound Of Music’ en ‘Sunday In The Park With George’. Ook arrangeerde hij de muziek voor de parkshow ‘Circus Anton Pieck’ die werd genomineerd voor de Big E Award (Beste Parkshow). Marco was bijna 10 jaar pianist bij cabaret gezelschap ‘Purper’, waarvoor hij ook veel muziek componeerde.

Ad van Dijk is pianist, arrangeur en componist. Hij leidde als docent van de Jazzmusical Dansopleiding (Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam) een hele generatie musicalartiesten op. Samen met Koen van Dijk was hij verantwoordelijk voor musicals als ‘Cyrano’, ‘Joe’ en ‘Rex’. Als arrangeur en muzikaal leider was hij betrokken bij ‘Piaf’, ‘Little Shop of Horrors’, ‘Marlene Dietrich’, ‘Van Shaffy tot Piaf’ en ‘Nonsens’.

Het Noord Nederlands Jeugdorkest speelt de nieuwe muziek

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is een symfonisch blaasorkest voor ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar. Het NNJO is een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De 75 orkestleden studeren aan de noordelijke conservatoria in Groningen, Zwolle en Enschede of aan de plaatselijke muziekscholen. Erik Janssen is chef-dirigent van het NNJO.

Wil je op de hoogte blijven van producties van Tresore? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Addergebroed in Concert was last modified: december 11th, 2018 by Bastiaan