Workshops en masterclasses
16 september 2014

Een masterclass compositie of een auditietraining van Andrew Lippa: de ultieme kans om het vak te leren op internationaal niveau! In het verlengde van Andrew Lippa in Concert bieden wij rond het eerste weekend van november exclusieve workshops en masterclasses.

workshop

Op 1 november a.s. komt de Amerikaanse musicalcomponist Andrew Lippa (o.a. The Wild Party) naar Groningen voor een exclusief concert. Tijdens Andrew Lippa in Concert brengt hij samen met musicalsterren Willemijn Verkaik en René van Kooten en een groot live orkest zowel bekend als onbekend repertoire ten gehore.

Masterclasses van Andrew Lippa
Dit eenmalige concert biedt ook de gelegenheid om zo veel mogelijk te leren van een wereldster als Lippa. In twee masterclasses deelt hij zijn expertise en ervaring op Broadway met zowel de deelnemers als publiek.

CVT en The Wild Party
Bovendien worden er workshops gegeven door andere gevestigde namen uit het vak. Zo geeft regisseur Koen van Dijk een workshop tekstinterpretatie in het thema van Lippa’s The Wild Party en verzorgt zangcoach Robin van Beek een intensieve CVT-sessie.

Unieke kans
Voor studenten, maar ook voor amateurs, is dit natuurlijk een unieke kans om te werken met deze professionals. Er wordt in zo klein mogelijke groepen gewerkt zodat er voor iedereen individueel voldoende tijd is.

Bijwonen?
Doe je liever niet zelf mee maar vind je het wel heel leuk en leerzaam om te kijken? Je kunt de workshops ook bijwonen! Daarbij kun je kiezen voor een eenmalig entree of een passe-partout, die je toegang geeft tot alle workshops.

CVT – Robin van Beek

Vrijdag 31 oktober
– Eerste deel 10:00 uur tot 11:30
– Tweede deel 12:30 uur tot 13:30 uur

De workshop Complete Vocal Technique is een combinatieworkshop waarin de stem in verscheidene onderdelen getraind wordt. De workshop bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel vindt er een kennismaking met CVT plaats. In anderhalf uur wordt er inzicht gegeven in de CVT-techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel theorie als praktijk, waarbij men groepsgewijs aan de slag gaat.

In het tweede deel vindt er voor zes mensen een intensieve masterclass plaats waar ze hun (persoonlijke) zang- en stemproblemen/-vragen kunnen voorleggen. Daarnaast is er voor de deelnemers uit het eerste deel ruimte om passief deel te nemen aan deze masterclass, door te kijken en te luisteren naar de andere deelnemers.

Robin van Beek is gecertificeerd CVT-docent en geeft les bij zijn eigen bedrijf Vocal Center. Hij is zangcoach voor team Ali B bij The Voice of Holland en doet tevens de vocale coaching van Laura Jansen en de hoofdrolspelers bij verschillende musicals zoals Wicked, Miss Saigon en Sister Act. Daarnaast adviseerde hij Armin van Buuren op muzikaal gebied.

Over de workshop

Gegeven door: Robin van Beek
Aantal personen:
–Eerste deel: groep
–Tweede deel: maximaal 6
Kosten:
–Eerste deel + publiek: €75
–Eerste deel + tweede deel: €125

Workshop The Wild Party – Koen van Dijk

Zaterdag 1 november – 11:00 uur tot 17:00 uur

De workshop begint met een korte uiteenzetting over achtergronden van The Wild Party (historie, personages, uitwerking, vertaling). Vervolgens wordt er individueel gewerkt aan de songs uit de voorstelling. Deelnemers aan de workshop kiezen elk een stuk uit The Wild Party en daar wordt aan gewerkt op het gebied van tekst en subtekst, interpretatie en staging. Er wordt gewerkt met de Nederlandse vertaling van Koen van Dijk.

Koen van Dijk is schrijver en regisseur van muziektheater. Zo schreef hij samen met componist Ad van Dijk Cyrano – the musical en Joe. Tevens was hij verantwoordelijk voor de regie van Amandla! Mandela en Tick Tick Boom. In 2008 en 2011 regisseerde hij voor het M-Lab Nederlandse versies van Lippa’s The Wild Party.

Over de workshop

Gegeven door: Koen van Dijk
Aantal personen: maximaal 11
Kosten: €75,- per persoon

Masterclass compositie – Andrew Lippa

Zondag 2 november – 11:00 uur tot 14:00 uur

Andrew Lippa zal een introductie geven over componeren en vervolgens aan de slag gaan met componisten. Deelnemers brengen hun compositie ten gehore, waarna Andrew Lippa er met de componist live aan gaat werken. Deze masterclass is volledig in het Engels, kennis van de Engelse taal is daarom een vereiste. Bovendien moet de tekst van de compositie in het Engels zijn.

Over de masterclass

Gegeven door: Andrew Lippa
Aantal personen: maximaal 5
Kosten: €250,- per persoon

Masterclass auditietraining – Andrew Lippa

Zondag 2 november – 15:00 uur tot 18:00 uur

In deze workshop leer je de do’s and don’ts van het auditeren. Door jarenlange ervaring weet Andrew Lippa als geen ander hoe het voelt om auditie te doen én om een auditie af te nemen. Hij leert je waar door de jury veel op wordt gelet en wat (persoonlijke) aandachtspunten zijn. Andrew Lippa geeft waardevolle tips hoe je het beste een auditie aanpakt, om zo je kansen te vergroten. Deze masterclass is volledig in het Engels, kennis van de Engelse taal is daarom een vereiste.

Over de masterclass

Gegeven door: Andrew Lippa
Aantal personen: maximaal 8
Kosten: €200,- per persoon

Aanmelden?

Ben je geïnteresseerd in een of meerdere workshops of masterclasses? Mail dan naar productie@tresore.nl om je aan te melden. Je krijgt dan zo snel mogelijk meer informatie over hoe je je aanmelding definitief maakt.

Wees er snel bij, want vol is vol!

Algemene voorwaarden

Workshops en masterclasses was last modified: september 22nd, 2014 by