De Tick, Tick, Boom! – familie
28 april 2014

Tourmanager Lisanne de Snoo schrijft over haar belevenissen bij Tick, Tick, Boom!

Tick…Tick… de ons nu wel bekende tikkende klok tikt steeds sneller en de keiharde, definitieve Boom! komt nu toch wel angstvallig dichtbij. Op 3 mei spelen we onze allerlaatste voorstelling in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daarmee komt een einde aan de tour van deze fijne productie en aan mijn functie als tourmanager.

Lisanne

Oké, met mijn drieëntwintig jaar mag ik voorlopig nog niet meepraten over het dertigersdilemma, maar met het thema ‘keuzes maken’ word ik, dan wel ieder individu ongeacht een bepaalde leeftijd, dagelijks geconfronteerd. En ik zal maar heel eerlijk zijn: wat kan ik soms een hekel hebben aan keuzes maken. Iedereen in mijn nabije omgeving weet hoe onnodig lang ik soms moet nadenken over de meeste simpele dingen zoals: Wat trek ik aan? Wat ga ik eten? Welke film wil ik kijken? Behoorlijk vermoeiend als je het mij vraagt. Opvallend is dan weer wel dat ik over grotere keuzes soms geen seconde hoef na te denken. Zo ook toen ik de vacature voor productiemedewerker bij Tick, Tick, Boom! ontdekte: dit moest ik gaan doen!

Begin september was het dan zo ver. Ik ging aan de slag bij Tresore Producties en reisde gemiddeld drie dagen in de week op en neer tussen Utrecht en Groningen. Vreemd? Absoluut niet. Het feit dat ik mee mocht werken aan zo’n mooi en gedurfd initiatief van deze nieuwe theaterproducent overtuigde mij meteen. Als kers op de taart werd in december besloten dat ik ook als tourmanager mee zou gaan reizen. Vanaf februari had ik het voorrecht bij iedere repetitie aanwezig te mogen zijn. Ik figureerde de eerste drie weken voor de toen nog afwezige bandleden, fungeerde als souffleur en was daarnaast samen met mijn collega’s van kantoor bezig met alle voorbereidingen voor de première en de uiteindelijke tour. Wat is het toch bijzonder om zo’n voorstelling te zien ontstaan en wat geeft het een kick om uiteindelijk tijdens de tour alle positieve reacties van het publiek te horen na afloop in de foyer of terug te lezen via de sociale media.

Ik ben dankbaar dat ik direct na mijn afstuderen in dit project ben gerold, mocht werken met al deze getalenteerde mensen en deel uit mocht maken van de Tick, Tick, Boom! – familie. Ik vond het te gek om iedere dag weer in een ander theater binnen te stappen waar je opnieuw je weg moet vinden en waar ons technische topteam, dat mag ook wel eens gezegd worden, alles al had opgebouwd. Ik heb genoten van het samen eten, lachen (veel lachen!), de autoritjes naar huis, de paar overnachtingen die we hebben gehad, gewoon het samen zijn.

Dat getal dertig en de dilemma’s die daar bij komen kijken laat ik nu nog maar even voor wat het is. Dit is mijn droom en daar ga ik in deze laatste week nog ongelofelijk van genieten. Ik hoop met u erbij! Mogen wij u nog begroeten bij één van de laatste voorstellingen?

De Tick, Tick, Boom! – familie was last modified: juni 27th, 2014 by